Postępowanie: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego w Świebodzinie PAKIET VI - OWOCE ŚWIEŻE
Anna Stefura-Jacuńska Gmina Świebodzin
Oddział: Szkoła Podstawowa nr 6
Termin:
Zamieszczenia :
30-11-2017 12:17:14
Składania :
11-12-2017 10:00:00
Otwarcia :
-
Tryb:
Rodzaj:
-
Wymagania i specyfikacja
ZAPROSZENIE
Gmina Świebodzin ul. Rynkowa 2 Szkoła Podstawowa nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego
os. Łużyckie 28 66-200 Świebodzin, tel. 68 475 22 75, zaprasza do złożenia oferty cenowej na postępowanie o udzielenie zamówienia, którego przedmiotem jest :
Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 6 im. Kornela Makuszyńskiego w Świebodzinie
I. Opis przedmiotu zamówienia: artykuły żywnościowe z podziałem na pakiety:
Pakiet VI owoce świeże CPV 15.30.00.00-1
Dostawa owoców świeżych odbywać się będzie dwa razy w tygodniu. Towar musi być dostarczony następnego dnia od złożenia telefonicznego zamówienia do godz. 10.00
Zamawiający dopuszcza składanie ofert na jeden lub więcej pakietów. Wykonawca może złożyć ofertę na każdy z pakietów, jednakże w obrębie danego pakietu może złożyć tylko 1 ofertę. Każdy
z pakietów traktowany jest oddzielnie i podlegał będzie odrębnej ocenie. Wybrana zostanie oferta najkorzystniejsza w obrębie danego pakietu. Towar, o którym mowa powinien odpowiadać obowiązującym normom technicznym, smakowym i sanitarnym.
1. Dowóz artykułów żywnościowych odbywać się będzie transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko do siedziby (magazynu) Zamawiającego.
2. Wskazane w załącznikach do formularza ofertowego ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów są szacunkowe i mogą ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załącznikach do Formularza ofertowego.
3. Wartość zamówienia należy ustalić podając ceny jednostkowe na każdy asortyment
wyszczególniony w zadaniu oraz cenę ryczałtową na całe zadanie. Cena podana w ofercie powinna zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia łącznie z podatkiem od towarów i usług VAT . Podana cena jest obowiązująca w całym okresie trwania umowy. Cena powinna być podana cyfrowo i słownie zgodnie z załączonym formularzem ofertowym cena wykonania netto zł (słownie: ...... zł.) + podatek VAT ( ....%) zł. = cena brutto zł (słownie: ...... zł.).
II. Opis warunków udziału w postępowaniu
W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy:
1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym
i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia.
3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
4. Akceptują warunki zawarte w niniejszej specyfikacji.
5. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP (dotyczy tylko tych oferentów, którzy składają ofertę na dostawę mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich).
III. Sposób i termin składania ofert
1. Oferty wg załączonego wzoru należy składać w terminie do dnia 11.12.2017 do godz. 10.00 poprzez platformę zakupową OPEN NEXUS.
2. Oferty złożone po terminie nie będą brane pod uwagę.
3. Oferta musi być napisana w języku polskim i podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy na zewnątrz.
4. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy , którego oferta odpowiada wszystkim
wymaganiom przestawionym w zapytaniu ofertowym i przedstawi najkorzystniejszą ofertę w oparciu o kryteria wyboru określone w zapytaniu ofertowym .
5. Zamawiający powiadomi wykonawców o wyniku postępowania.
6. Rozpatrzenie ofert nastąpi 11.12.2017 po godzinie 12.00.
IV. Termin wykonania zamówienia:
Od dnia 02 stycznia 2018 do 30 czerwca 2018
V. Kryteria oceny ofert.
Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi na podstawie 100% ceny brutto.
VI. Inne wymagania i warunki:
1. Po otrzymaniu zawiadomienia o wyborze oferty jako najkorzystniejszej, wybrany Wykonawca dostarczy niezwłocznie do siedzimy Zamawiającego:
a. Kserokopię aktualnego odpisu z właściwego rejestru KRS albo kserokopię aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej.
2. Osoba uprawniona do kontaktów z Wykonawcami: Czapka Emilia tel. 68 475 09 91
Do niniejszego zamówienia stosuje się przepisy zgodnie z Załącznikiem do Zarządzenia Nr 678/B/2017 Burmistrza Świebodzina z dnia 27 lutego 2017 r.
Załączniki do postępowania
NAZWA
ROZSZERZENIE
ROZMIAR (kB)
DATA PUBLIKACJI
ŹRÓDŁO
POBIERZ
pakiet VI owoce świeże styczeń-czerwiec 2018.doc
doc
58
2017-11-30 12:17:14
Postępowanie
wzór umowy styczeń- czerwiec 2018.docx
docx
29.2
2017-11-30 12:17:14
Postępowanie
Komunikaty
Osoba wystawiająca postępowanie nie zamieściła dodatkowych komunikatów
Twoja wiadomość nie zostanie wysłana, czy jestes pewien ze chcesz zrezygnować z wysłania wiadomości?
Załączniki
Ta strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony lub kliknięcie „akceptuje” oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Akceptując pliki cookies, akceptujesz także pliki wykorzystywane przy współpracy z naszym partnerem Google, który może przekazywać dane, w tym potencjalnie dane osobowe, poza obszar Unii Europejskiej oraz Europejskiego Obszaru Gospodarczego nieposiadającego odpowiedniego poziomu ochrony danych osobowych, w tym w szczególności do Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej (dalej: USA). W związku z powyższym istnieje możliwość, że nieuprawnione podmioty, w tym w szczególności władze państwowe USA mogą uzyskać dostęp do tych danych. Więcej informacji na temat wykorzystywania plików cookies oraz naszych partnerów można znaleźć w naszej
Polityce prywatności.
Komunikaty