Wadium

Wadium w 2 minuty

Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:

kliknij podaj dane opłać online

Sprawdź, jak to zrobić - Film

Postępowanie: 5/P/MCM/2024 CAŁODZIENNE WYŻYWIENIE DLA Oddziału Opieki Długoterminowej i Hospicyjnej MOŚCICKIEGO CENTRUM MEDYCZNEGO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W TARNOWIE

Termin:
Zamieszczenia : 10-06-2024 09:33:00
Składania : 20-06-2024 10:00:00
Otwarcia : 20-06-2024 11:00:00
Tryb: PL - Tryb Podstawowy (art. 275)
Rodzaj: Usługa

Wymagania i specyfikacja

Szanowni Państwo,  

w załącznikach do postępowania zamieszczono dokumentację związaną z postępowaniem. 

Pod linkiem dostępna jest Instrukcja składania ofert/wniosków dla Wykonawców. 

 

Pliki dołączane w formularzu należy opatrzyć:

- kwalifikowanym podpisem elektronicznym,

- podpisem zaufanym,

- lub elektronicznym podpisem osobistym

 

W związku z powyższym Formularz znajdujący się na niniejszej stronie służy złożeniu oferty wraz z załącznikami, natomiast przycisk “Wyślij wiadomość do zamawiającego” służy do: 

  • Zadawania pytań Zamawiającemu,

  • Odpowiedzi na wezwanie do uzupełnienia oferty lub złożenia wyjaśnień,

  • Przesłania odwołania/inne. 

 

Zgodnie z art. 61. ust. 1. oraz art. 63 ust. 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019 r. komunikacja w niniejszym postępowaniu odbywa się wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.

 

Jeżeli będą Państwo mieli pytania techniczne związane z procesem złożenia oferty na platformie zakupowej, prosimy o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl:

  • tel. 22 101 02 02

  • e-mail: cwk@platformazakupowa.pl 


Załączniki do postępowania

NAZWA ROZSZERZENIE ROZMIAR (kB) DATA PUBLIKACJI ŹRÓDŁO POBIERZ
Wyżywienie SWZ 2024.docx docx 57.14 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załacznik nr 9-Grupa Kapitałowa.doc doc 39 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załącznik_1_do_SWZ_formularz_oferty.doc doc 75.5 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załącznik_nr_2_3 do_SWZ_-_oswiadczenie_Wykonawcy_dot_spelnienia_war_udzialu_w_postep.doc doc 52 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załącznik_nr_4_do_SWZ_-_zobowiazanie_podmiotu_udostepniajacego_zasoby.doc doc 39.5 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załącznik_nr_5_do_SWZ_-_osw._podmiotu_udostepniajacego_zasoby.doc doc 42.5 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załącznik_nr_6_do_SWZ_-_oswiadczenie_Wyk_wspolnie_ubieg_sie_o_udzielenie_zamowienia.doc doc 39.5 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załącznik_nr_7_do_SWZ_-_wykaz_uslug.docx docx 22.63 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Załącznik_nr_8_do_SWZ_projekt_umowy2024.doc doc 53.5 2024-06-10 09:33:00 Postępowanie
Wyżywienie SWZ 2024.docx docx 56.74 2024-06-11 12:49:11 Publiczna wiadomość
Odpowiedzi Całodzienne wyżywienie dla ODH.pdf pdf 430.68 2024-06-18 10:54:14 Publiczna wiadomość
gramatura.pdf pdf 636.57 2024-06-18 10:54:14 Publiczna wiadomość
Informacja z otwarcia ofert - Wyżywienie ODH.pdf pdf 41.1 2024-06-20 14:03:00 Publiczna wiadomość

Komunikaty

2024-06-20 14:03 Leszek Nowicki Zamawiający przedstawia informację z ofert w postępowaniu numer 5 /MCM/2024

Informacja z otwarci [...].pdf

2024-06-20 10:00 Komunikat Zamawiającego Zamawiający przewiduje na realizację zamówienia kwotę:
602 250,00 brutto
2024-06-18 10:54 Leszek Nowicki Zamawiający przedstawia odpowiedzi na pytania zadane w postępowaniu.

Odpowiedzi Całodzien [...].pdf

gramatura.pdf

2024-06-11 12:49 Leszek Nowicki Zamawiający informuje o ogłoszeniu o zmianie ogłoszenia do postępowania nr 5/P/MCM/2024.
Zamawiający podał błędny lin na portalu dostępowym https://ezamowienia.gov.pl/ było https://platformazakupowa.pl/transakcja/93876, a jest https://platformazakupowa.pl/transakcja/938376
Zamawiający informuje również o zmianie zapisy SWZ Punkt. V lic. c było - Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że
• Wykonawca wykonał co najmniej trzy usługi w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej),w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 24 miesięcy. Usługa musi dotyczyć zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z umowy zawartej z podmiotem leczniczym.
W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje);
• Wykonawca przedstawi dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy.
• Wykonawca przedstawi wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków,
• Wykonawca przedstawi aktualną decyzję lub zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że miejsce prowadzonej przez wykonawcę działalności znajduje się pod nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowywania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.;
• Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU”
A jest - Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że
• Wykonawca wykonał co najmniej trzy usługi w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej),w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 12 miesięcy. Usługa musi dotyczyć zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z umowy zawartej z podmiotem leczniczym.
W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje);
• Wykonawca przedstawi dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy.
• Wykonawca przedstawi wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków,
• Wykonawca przedstawi aktualną decyzję lub zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że miejsce prowadzonej przez wykonawcę działalności znajduje się pod nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowywania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.;
• Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU”
W punkcie VI ppkt 6.2.2 było - 6.2.2. W celu potwierdzenia przez wykonawcę spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujących dokumentów:
• wykaz zrealizowanych zamówień (wykaz usług/dostaw według wzoru na zał. nr 7 do SWZ) , z którego wynikać będzie wykonanie co najmniej trzech usług w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 24 miesięcy. Usługa musi dotyczyć jednego zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z jednostkowej umowy zawartej z jednym podmiotem. W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzający, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje);
• dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy.
• wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków,
• Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU”
A jest - 6.2.2. W celu potwierdzenia przez wykonawcę spełnienia warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujących dokumentów:
• wykaz zrealizowanych zamówień (wykaz usług/dostaw według wzoru na zał. nr 7 do SWZ) , z którego wynikać będzie wykonanie co najmniej trzech usług w okresie przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla minimum 40 osób dziennie (średnia liczba osób) żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia (opieki długoterminowej bądź szpitalnej), przez okres minimum 12 miesięcy. Usługa musi dotyczyć jednego zamówienia, przez co rozumie się, ze musi wynikać z jednostkowej umowy zawartej z jednym podmiotem. W celu oceny spełniania tego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia wykazu wykonanych, a przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokument potwierdzający, że te dostawy lub usługi zostały wykonywane należycie (referencje);
• dokumenty potwierdzające, iż Wykonawca dysponuje lokalem (kuchnią) do produkcji posiłków. Lokal ten musi być zatwierdzony decyzją PIS do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Tytuł prawny do lokalu musi obejmować cały okres realizacji umowy.
• wykaz środków transportu wraz z informacjami o podstawie dysponowania tymi środkami oraz aktualną Decyzję PPIS, że środek transportu posiada dopuszczenie i że spełnia wymagania Rozporządzenia WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie Higieny środków spożywczych, dotyczące transportu posiłków,
• Wykonawca przedstawi Certyfikat „GOTOWEGO PRODUKTU”
Zamawiający informuje że data składania ofert nie ulega zmianie

Wyżywienie SWZ 2024. [...].docx

Formularz

Lp Nazwa Waga kryterium Opis i załączniki Twoja propozycja lub komentarz Dołącz Plik
1 Dokumenty jawne np. Oferta/wniosek wykonawcy - W tym miejscu załącz dokumenty wymagane przez Zamawiającego opatrzone podpisem elektronicznym. Wymogi dotyczące podpisu elektronicznego zostały szczegółowo wyjaśnione pod linkiem: bit.ly/podpis_elektroniczny (Zamawiający wymaga załączenia pliku) (0)
2 Dokumenty niejawne np. Tajemnica przedsiębiorstwa - W tym miejscu załącz opatrzone podpisem elektronicznym dokumenty stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2019 r. poz. 1010 i 1649). Zgodnie z art. 18 ust. 3 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo Zamówień Publicznych tajemnicą przedsiębiorstwa nie mogą być informacje, o których mowa w art. 222 ust.5 ustawy Pzp. (0)
(0)
Odblokuj formularz

Liczba odsłon strony: 329