Bid bond

Bid bond in 2 minutes

Get a deposit without paperwork and walking away from your computer in 3 steps

click fill the details pay online

Check how to do it - Video

Proceeding: ZP.26.1.17-4.2023 Zakup wraz z dostawą mleka, produktów mlecznych oraz tłuszczu roślinnego

Deadlines:
Published : 11-05-2023 10:47:00
Placing offers : 18-05-2023 10:00:00
Offers opening : 18-05-2023 10:05:00
Procedure: Zapytanie ofertowe
Type: Supply

Requirements and specifications

Szanowni Państwo,


informujemy o postępowaniu prowadzonym przez Zamawiającego w trybie zgodnym z regulaminem wewnętrznym organizacji.

Zapraszamy do złożenia ofert poprzez poniższy formularz elektroniczny.


Zastrzegamy, że postępowanie może zakończyć się brakiem wyboru oferty w przypadku: - niewystarczających środków na realizację zamówienia, - zmianę zapotrzebowania Zamawiającego.



W przypadku pytań: 

- merytorycznych, proszę o kontakt poprzez przycisk "Wyślij wiadomość do zamawiającego".

- związanych z obsługą platformy, proszę o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformy zakupowej Open Nexus czynnym od poniedziałku do piątku w dni robocze, w godzinach od  8:00 do 17:00.

  • tel. 22 101 02 02

  • e-mail: cwk@platformazakupowa.pl


Zaznaczamy, że oficjalnym potwierdzeniem chęci realizacji zamówienia przez Zamawiającego jest wysłanie zamówienia lub podpisanie umowy. 

Wiadomości z platformy zakupowej mają charakter informacyjny.

Attachments

NAME EXTENSION SIZE (kB) PUBLISHING DATE SOURCE DOWNLOAD
Klauzula informacyjna RODO.pdf pdf 189.28 2023-05-11 10:47:00 Proceeding
Informacja o podstawach wykluczenia z postępowania.pdf pdf 329.53 2023-05-11 10:47:00 Proceeding
Wzór umowy.doc doc 80.5 2023-05-11 10:47:00 Proceeding

Announcements

2023-06-13 11:10 Katarzyna Kupiec Zamawiający informuje, że w niniejszym postępowaniu została zawarta umowa z Wykonawcą: Spółdzielnią Mleczarską MLEKOVITA ul. Ludowa 122, 18-200 Wysokie Mazowieckie- na dostawę mleka, produktów mlecznych oraz tłuszczu roślinnego, o wartości 123 085,00 zł brutto.
2023-05-22 12:38 Katarzyna Kupiec Zamawiający informuje, że w niniejszym postępowaniu została wybrana jako najkorzystniejsza oferta Wykonawcy: : Spółdzielnią Mleczarską MLEKOVITA na wartość 123 085,00 zł brutto. Wybrana oferta spełnia wymagania odnoszące się do przedmiotu zamówienia i jest najkorzystniejsza na podstawie kryteriów oceny ofert (cena 100%), a jej wartość nie przekracza kwoty jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia – jest jedyną złożoną ofertą.

Subject of the request

No. Name Description and attachments Quantity
/ Unit
Net price / Unit Vat Gross price / Unit Currency Delivery address Attach
file
1 Jogurt naturalny wyprodukowany z mleka znormalizowanego, poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii. Opakowanie o masie netto - kubki 150- 200g. Wygląd: skrzep jednolity, zwarty; rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny; dopuszcza się lekko cierpki. Konsystencja jednolita, zwarta, w przekroju galaretowata; skrzep dający się kroić; przy metodzie zbiornikowej - jednolita, gęsta. Okres przydatności do spożycia jogurtu naturalnego o zaw. 1,5 % tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061 1500 kg - (0)
2 Jogurt naturalny BEZ LAKTOZY wyprodukowany z mleka znormalizowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii. Opakowanie o masie netto - kubki 150g - 350g. Wygląd: skrzep jednolity, zwarty; rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny; dopuszcza się lekko cierpki. Konsystencja jednolita, zwarta, w przekroju galaretowata; skrzep dający się kroić; przy metodzie zbiornikowej - jednolita, gęsta. Okres przydatności do spożycia jogurtu naturalnego o zaw. 1,5 % tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061 100 kg - (0)
3 Kefir naturalny napój wyprodukowany z mleka pasteryzowanego o określonej zawartości tłuszczu, poddanego fermentacji alkoholowo-kwasowej przez dodanie zakwasu z grzybków kefirowych. Zawartość od 0,5 - 2,5% tłuszczu - opakowanie o masie netto o pojemności: kubki 200g. Wygląd: płyn jednolity, dopuszcza się lekkie wydzielenie serwatki (do 3 mm). Barwa biała z odcieniem lekko kremowym. Smak i zapach lekko kwaśny, do kwaśnego; charakterystyczny dla kefiru - lekko drożdżowy. Konsystencja jednolita, zawiesista. Okres przydatności do spożycia kefiru naturalnego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 12 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86061 100 kg - (0)
4 Margaryna produkt spożywczy pakowany w folię aluminiową dopuszczalną do kontaktu z żywnością o masie netto kostka do 250g. Produkt przeznaczony do smażenia lub pieczenia. Struktura i konsystencja - w temperaturze 20°C - stała, lekko mazista, barwa kremowa. Zawartość tłuszczu minimalnie 40 - 80 % Okres przydatności do spożycia margaryny deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 21 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. 600 kg - (0)
5 Masło zwierzęce, ekstra (kostka do 200g) - produkt wysokotłuszczowy min.82% tłuszczu mlecznego, otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki. Ze względu na sezonowe zmiany intensywności barwy tłuszczu mlecznego, w celu utrzymania typowej barwy masła dopuszcza się dobarwianie śmietany i śmietanki barwnikami naturalnymi - karotenem (E 160a) i annato (E 160b). Jednostka starannie uformowana; barwa jednolita; dopuszcza się nieznacznie intensywniejszą na powierzchni; wygniecenie prawidłowe; powierzchnia gładka, sucha. Konsystencja jednolita, zwarta, smarowna; dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą. Zapach- czysty, lekko kwaśny, mlekowy. Smak- lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Okres przydatności do spożycia masła zwierzęcego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. 1000 kg - (0)
6 Masło zwierzęce, ekstra, BEZ LAKTOZY (kostka do 200g) - produkt wysokotłuszczowy min.82% tłuszczu mlecznego, otrzymywany wyłącznie z mleka krowiego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), w wyniku tzw. zmaślania odpowiednio przygotowanej śmietany lub śmietanki. Ze względu na sezonowe zmiany intensywności barwy tłuszczu mlecznego, w celu utrzymania typowej barwy masła dopuszcza się dobarwianie śmietany i śmietanki barwnikami naturalnymi - karotenem (E 160a) i annato (E 160b). Jednostka starannie uformowana; barwa jednolita; dopuszcza się nieznacznie intensywniejszą na powierzchni; wygniecenie prawidłowe; powierzchnia gładka, sucha. Konsystencja jednolita, zwarta, smarowna; dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą. Zapach - czysty, lekko kwaśny, mlekowy. Smak - lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. Okres przydatności do spożycia masła zwierzęcego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego 50 kg - (0)
7 Mleko spożywcze pasteryzowane 2 % zyskane z mleka surowego klasy Ekstra poddane normalizacji i pasteryzacji, w opakowaniu o masie netto do 1 litra. Wygląd: ciecz jednorodna o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej; mleko homogenizowane bez podstoju śmietanki. Smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów. Okres przydatności do spożycia mleka spożywczego pasteryzowanego o zawartości 2% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Opakowanie kartonowe bądż z innego tworzywa, wykluczając mleko w worku foliowym. PN-ISO 2446 4000 l - (0)
8 Mleko spożywcze pasteryzowane 2 % BEZ LAKTOZY uzyskane z mleka surowego klasy Ekstra, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), poddane normalizacji i pasteryzacji, opakowaniu o masie netto do 1,0 litra. Wygląd: ciecz jednorodna o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej; mleko homogenizowane bez podstoju śmietanki. Smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych posmaków i zapachów. Okres przydatności do spożycia mleka spożywczego pasteryzowanego o zawartości 2% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Opakowanie kartonowe bądż z innego tworzywa, wykluczając mleko w worku foliowym. PN-ISO 2446 150 l - (0)
9 Ser topiony czysty Produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca, oraz z innych produktów mleczarskich, zawierający od 15 - 20 % tłuszczu w suchej masie. Wygląd zewnętrzny- opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone; kształt regularny, powierzchnia gładka. Barwa i konsystencja jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna, dopuszcza się nieliczne oczka pochodzenia niefermentacyjnego. Smak charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony. Okres przydatności do spożycia sera topionego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.Opakowanie zbiorcze 8 sztuk (1 szt. 25g, lącznie 200g). Dopuszczamy: opakowanie zbiorcze 140g- 8 szt. po 17.5g. Należy zaznaczyć oferowaną wielkośc opakowania zbiorczego. PN-A-86233 150 kg - (0)
10 Ser typu "Gorgonzola" podpuszczkowy,dojerzewający, miękki, niebieski ser pleśnowy wyprodukowany z mleka pasteryzowanego krowiego(cielęcego) i poprzerastany żyłkami pleśni Penicilinum glaucum. Minimalna zawartość tłuszczu 48%, o masie 100gram. Skórka niejadalna. Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie sera powinno być nieuszkodzone, smak charakterystyczny dla odmiany sera. Barwa od białej do kremowej z widoczynymi oznakami niebieskiej pleśni. Okres przydatności do spożycia produktu deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. 25 kg - (0)
11 Ser żółty typu Gouda kl.I kostka lub blok cylindryczny o masie netto 1,5 - 3 kg. Ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu. Kształt i wygląd płaski cylinder o bokach prostych lub lekko zaokrąglonych, wierzch i spód lekko wypukłe. Skórka gładka, mocna, sucha; pokryta powłoką z tworzyw sztucznych. Oczka okrągłe i owalne wielkości nie przekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze; dopuszcza się pojedyncze oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie; dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa jasnożółta, jednolita. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, lekko gorzki lekko kwaśny, zapach aromatyczny. Okres przydatności do spożycia sera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86230 200 kg - (0)
12 Ser żółty typu Gouda kl.I BEZ LAKTOZY kostka lub blok cylindryczny o masie netto 1,0 kg. Ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), o ustalonej zawartości tłuszczu. Kształt i wygląd płaski cylinder o bokach prostych lub lekko zaokrąglonych, wierzch i spód lekko wypukłe. Skórka gładka, mocna, sucha; pokryta powłoką z tworzyw sztucznych. Oczka okrągłe i owalne wielkości nie przekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze; dopuszcza się pojedyncze oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie; dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa jasnożółta, jednolita. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, lekko gorzki lekko kwaśny, zapach aromatyczny. Okres przydatności do spożycia sera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 25 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86230 10 kg - (0)
13 Śmietana 18% produkt mleczny, formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, otrzymywany przez separację tłuszczu metodami fizycznymi; pasteryzowany, sterylizowany, o zawartości tłuszczu 18% (m/m); poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego, powodujących obniżenie pH do kwasowości 15-32°SH i koagulację. Opakowania: kubki o masie netto 0,30 - 0,50 kg. Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie; homogenizowana - zawiesista. Okres przydatności do spożycia śmietany spożywczej o zaw. 18% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86028 800 kg - (0)
14 Śmietana 18% BEZ LAKTOZY produkt mleczny, śmietana ukwaszona, bez laktozy,otrzymywany poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), o zawartości tłuszczu 18% (m/m); poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego, powodujących obniżenie pH do kwasowości 15-32°SH i koagulację. Opakowania: kubki o masie netto 200 g. Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie; homogenizowana - zawiesista. Okres przydatności do spożycia śmietany spożywczej o zaw. 18% tł. deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86028 80 kg - (0)
15 Śmietanka kremowa 30% płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak czysty, lekko słodki, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji. Konsystencja płynna, jednolita w całej masie; bez grudek tłuszczu; lekko zawiesista. Bez żadynch dodatków w tym dodatku białek mleka krowiego, barwników i konserwantów. Opakowania jednostkowe: kartonik do 0,50 litra pięciowarstwowy polietylenowo - aluminiowy (wykonany z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością). Opakowanie zbiorcze - zgrzewka termokurczliwa od 10 - 12 szt. Okres przydatności do spożycia śmietanki kremowej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86059 350 kg - (0)
16 Twaróg krajanka półtłusta kl. I ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie jednostkowe: folia waccum do 0,50 kg. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego.PN-A-86300 300 kg - (0)
17 Twaróg półtłusty kl. I ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie: folia kostka od 0,20 - 0,25 kg. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86300 1000 kg - (0)
18 Twaróg półtłusty kl. I BEZ LAKTOZY ser twarogowy niedojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, poprzez dodanie enzymu laktazy (proces: enzymatyczna hydroliza laktozy w mleku), przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Opakowanie: folia kostka 230 g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 18 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. PN-A-86300 100 kg - (0)
Currency rates NBP , EUR: 4.2575 PLN

Criteria and formal conditions

No. Name Criterium weight Description and attachments Your suggestion or comment Attach file
1 Price 100% Offer value 0,00 PLN netto
0,00 PLN brutto
(0)
2 Akceptacja warunków umowy - Proszę potwierdzić wpisując "Akceptuję" lub "TAK" (0)
(0)
Unlock the form

The number of page views: 229