ࡱ> i`bjbjzz4jjR*w*wDŽDŽDŽDŽDŽۄۄۄ8ۄц‡0\N0ٯۯۯۯۯۯۯn$bۯDŽ~‡‡~~ۯDŽDŽ\JJJ~DŽDŽٯJ~ٯJJ2@F," ůr0p\8DŽ%J~~~ۯۯ"(~~~~~~~~~~~~~~~~*wc :ZaBcznik nr 2 do umowy Opis przedmiotu zamwienia DPS Konarskiego oraz OddziaB DPS Zamenhofa WYMAGANIA OGLNE Przedmiotem zamwienia jest usBuga polegajca na przygotowaniu i dostawie caBodziennego wy|ywienia do siedziby DPS przy ul. Konarskiego 11/13 w Poznaniu dla 96 mieszkaDcw oraz do OddziaBu przy ul. Zamenhofa 142a dla 74 mieszkaDcw, a tak|e 20 osb konsumujcych obiad na stoBwce 6 dni w tygodniu od poniedziaBku do soboty w Oddziale Dziennego Pobytu przy ul. Konarskiego 11/13. Przedmiot zamwienia obejmuje tak|e opracowanie jadBospisw dla diet leczniczych tj. cukrzycowej, Batwostrawnej, bezmlecznej, bogatobiaBkowej, bogatoresztkowej zgodnie z wytycznymi okre[lajcymi zasady opracowania jadBospisw, stanowicymi zaBcznik nr 6 do umowy. Realizacja usBugi polega bdzie na przygotowaniu i dostawie posiBkw: [niadaD, obiadw, podwieczorkw, kolacji, posiBkw [witecznych. Przewidywana ilo[ posiBkw (porcji) wynosi: DPS przy ul. Konarskiego 11/13 oraz OddziaBu przy ul. Zamenhofa 142a. [niadania  60.860 porcji; obiady  66.920 porcji w tym 6.060 porcji dla 20 osb konsumujcych obiad na stoBwce 6 dni w tygodniu od poniedziaBku do soboty w Oddziale Dziennego Pobytu przy ul. Konarskiego 11/13, podwieczorki  60.860 porcji; kolacje  60.860porcji oraz porcje dla posiBkw w dni [witeczne zawierajce caBodzienne wy|ywienie tj.: Wigilia  caBodzienne wy|ywienie  170 porcji Wigilia  obiadokolacja  50 porcji Pierwszy DzieD Zwit Bo|ego Narodzenia  caBodzienne wy|ywienie 170 porcji Drugi DzieD Zwit Bo|ego Narodzenia  caBodzienne wy|ywienie 170 porcji Sylwester - caBodzienne wy|ywienie 170 porcji Nowy Rok - caBodzienne wy|ywienie 170 porcji Niedziela Wielkanocna - caBodzienne wy|ywienie wraz z [wiconk  170 porcji PoniedziaBek Wielkanocny - caBodzienne wy|ywienie - 170 porcji. Realizacja przedmiotu zamwienia odbywa si bdzie wyBcznie na podstawie: jadBospisw diety podstawowej stanowicych zaBcznik nr 3 do umowy, tabeli zamiennikw produktw i potraw dla diety podstawowej stanowicej zaBcznik nr 4 do umowy, jadBospisw [witecznych stanowicych zaBcznik nr 5 do umowy, jadBospisw diet leczniczych opracowanych przez Wykonawc zgodnie z zasadami przygotowania jadBospisu dla diet leczniczych wskazanymi w zaBczniku nr 6 do umowy, tabeli zamiennikw produktw i potraw diet leczniczych opracowanych przez Wykonawc zgodnie z zasadami przygotowania jadBospisu dla diet leczniczych wskazanymi w zaBczniku nr 6 do umowy. Zamwienia na posiBki bd uwzgldniaBy ilo[ posiBkw z diet - podstawowej, - bezmlecznej - cukrzycowej, - Batwostrawnej, - bogatobiaBkowej -bogatoresztkowej - innej diety ni| okre[lona powy|ej w przypadku wystpienia dodatkowego zapotrzebowania, np. dieta bezglutenowa, dieta indywidualna z wyBczeniem czynnikw alergizujcych np. bezjajeczna, bezry|owa. Koszt zakupu produktw do produkcji posiBkw pokrywa w caBo[ci Wykonawca. Kontrola jako[ci posiBkw Ilo[ciowego oraz jako[ciowego odbioru posiBkw dokonuj wyznaczeni przez Zamawiajcego pracownicy. Zamawiajcy zastrzega sobie prawo do sprawowania kontroli jako[ci: terminowo[ci dostarczania posiBkw, sprawdzenie zgodno[ci dostarczonych posiBkw z jadBospisem i opisem przedmiotu zamwienia, sprawdzenie zgodno[ci wagi produktw (porcji) z jadBospisem, sprawdzenie temperatury posiBkw  pomiar temperatury posiBku dokonywany bdzie bezpo[rednio po dostarczeniu posiBkw do DPS, przez wyznaczonego pracownika Zamawiajcego i dokumentowany bdzie protokoBem, podpisanym przez wyznaczonego pracownika Zamawiajcego i pracownika Wykonawcy. W przypadku nieobecno[ci pracownika Wykonawcy lub odmowy podpisania przez niego protokoBu pomiaru temperatury, protokB mo|e by podpisany przez dwch pracownikw Zamawiajcego, sprawdzenie [wie|o[ci posiBkw, sprawdzenie jako[ci (wymaganych w umowie parametrw  skBadnikw z ktrych wytworzony zostaB produkt) wdlin, serw, pieczywa, ciasta, masBa, przy czym Zamawiajcy zastrzega rwnie| mo|liwo[ przekazania produktu do badania laboratoryjnego na zawarto[ wymaganych w umowie warto[ci, sprawdzenie czysto[ci pojemnikw, w ktrych zostaBy dostarczone posiBki, sprawdzenie estetyki rozBo|enia posiBkw w pojemnikach zbiorczych oraz zgodno[ci z zamwieniem, przestrzegania przepisw, norm i zasad sanitarno-epidemiologicznych przy przygotowywaniu posiBkw oraz sposobu zabezpieczenia odpadw pokonsumpcyjnych w miejscu przygotowywania posiBkw, w zakresie posiadania przez Wykonawc uprawnieD do prowadzenia dziaBalno[ci zawodowej polegajcej na przygotowywaniu i dostarczaniu posiBkw, w szczeglno[ci posiadania aktualnego dokumentu wystawionego przez wBa[ciw Inspekcj Sanitarn pozwalajcego na prowadzenie dziaBalno[ci zawodowej polegajcej na przygotowywaniu i dostarczaniu posiBkw, zgodnie z ustaw z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeDstwie |ywno[ci i |ywienia, prawo do |dania informacji o sposobie wykonywania usBug |ywienia, prawo do uzyskania kopii protokoBw kontroli przeprowadzanych przez inne podmioty kontrolne (np. Inspekcja Sanitarno-Epidemiologiczna). Mycie kompletu zastawy i sztucw odbywa si bdzie przez personel DPS. Zamawiajcy przejmuje na siebie organizacj wydawania posiBkw i w zwizku z tym koszty zwizane z wydawaniem posiBkw, myciem naczyD i sprztaniem jadalni ponosi bdzie Zamawiajcy  tych kosztw nie nale|y ujmowa do kalkulacji ceny posiBkw. Koszty zwizane z myciem termosw i innych pojemnikw w ktrych dostarczana bdzie |ywno[ ponosi bdzie Wykonawca. Dodatkowe obowizki Wykonawcy: Wykonawca zobowizany jest do posiadania zezwolenia oraz do przygotowywania posiBkw we wskazanym w niniejszym postpowaniu przetargowym miejscu przygotowywania posiBkw (w tym do wykonywania obrbki wstpnej i obrbki termicznej misa, ryb, owocw, warzyw), Wykonawca z dwudniowym wyprzedzeniem przeka|e w formie elektronicznej na adres mailowy: HYPERLINK "mailto:sekretariat.konarskiego@m.poznan.pl"sekretariat.konarskiego@m.poznan.pl informacj o rodzaju owocw sezonowych ktre bd podawane na podwieczorek, Wykonawca na ka|de |danie Zamawiajcego, przeka|e Zamawiajcemu etykiety produktw gotowych, ktre stanowi cz[ skBadow posiBkw tj. pieczywa, ciasta, wdlin, serw, masBa, itp. Etykiety Wykonawca przesyBaB bdzie w formie skanu na adres mailowy: sekretariat.konarskiego@m.poznan.pl w terminie do 5 godzin od chwili zgBoszenia przez Zamawiajcego |dania przedBo|enia etykiet, Wykonawca w terminie do 5 dni liczc od dnia zawarcia umowy przeka|e Zamawiajcemu wykaz skBadnikw potraw z jadBospisu diety podstawowej (produkowanych/przygotowywanych przez Wykonawc) wraz z oznaczeniem alergenw, niezwBoczny odbir sprztw (opakowaD, pojemnikw) po posiBku, u|ywanie wyBcznie [rodkw myjcych i dezynfekujcych przeznaczonych do powierzchni majcych kontakt z |ywno[ci i dopuszczonych do obrotu na terenie Unii Europejskiej, mycia i wyparzania pojemnikw transportowych poza siedzib Zamawiajcego, odbioru po ka|dym posiBku odpadw pokonsumpcyjnych i poprodukcyjnych (m.in. folie zabezpieczajce, kartony, itp.) i ich zagospodarowania zgodnie z obowizujcymi przepisami, utrzymania w czysto[ci pojemnikw na odpady pokonsumpcyjne, obowizki opisane powy|ej bd wykonywane codziennie (w tym w niedziele i dni ustawowo wolne od pracy). WYMAGANIA DOTYCZACE ZAMWIEC Rodzaj i liczba dostarczanych posiBkw winna odpowiada dziennemu zamwieniu, przekazanego przez Zamawiajcego. Rzeczywista liczba posiBkw z podziaBem na diety, zale|na bdzie od liczby mieszkaDcw przebywajcych na terenie Domu Pomocy SpoBecznej. O dokBadnej ilo[ci posiBkw oraz ilo[ci zestaww dietetycznych, Zamawiajcy powiadomi Wykonawc w dniu poprzedzajcym zamwienie najpzniej do godz. 10.00. W sytuacjach nieprzewidzianych (np. zwizanych z pobytem w szpitalu), Zamawiajcy poinformuje o zmianie ilo[ci porcji najpzniej na 2 godziny przed opisan w pkt 15 pocztkow godzin dostawy posiBku. Zamwienia skBadane bd przez Zamawiajcego w formie elektronicznej na adres wskazany przez Wykonawc. SkBadajc zamwienie, Zamawiajcy mo|e wskaza ilo[ posiBkw z ka|dej diety wymagajcych zmiksowania lub konsystencji pBpBynnej. Strony przewiduj mo|liwo[ dokonywania zmian w jadBospisach w zakresie zastosowania produktw/potraw z tabeli zamiennikw. Uprawnienie niniejsze przysBuguje Zamawiajcemu i Wykonawcy. O ka|dorazowej zmianie, strony przekazuj informacje mailem z wyprzedzeniem co najmniej 3-dniowym. W przypadku zmiany wnoszonej przez Wykonawc  Wykonawca mo|e dokona zmiany po uzyskaniu zgody udzielonej przez Zamawiajcego w formie mailowej (Zamawiajcy udzieli zgody w terminie jednego dnia od dnia wpBywu wniosku zBo|onego przez Wykonawc). Wykonawca ma obowizek ka|dorazowego wykonania zmiany menu z tabeli zamiennikw zawnioskowanej przez Zamawiajcego. W Zrod Popielcow oraz w Wielk Sobot, zastosowanie bdzie miaB jeden z jadBospisw zaplanowanych na pitek. W [wita: Bo|e CiaBo, 1 Maja  [wito Pracy, [wito Konstytucji 3 Maja, 15 sierpnia Wniebowzicie .., 1 listopada Wszystkich [witych, 11 listopada  Wykonawca zobowizany bdzie dostarczy posiBki wedBug wybranego przez Zamawiajcego jadBospisu dnia niedzielnego. Dostawa posiBkw realizowana bdzie przez Wykonawc wyBcznie w pojemnikach zapewniajcych zachowanie temperatury wymaganej przez Zamawiajcego oraz zachowanie odpowiednich warunkw sanitarno-epidemiologicznych obowizujcych w zbiorowym |ywieniu. Wszystkie produkty wykorzystywane do produkcji musz by dopuszczone do obrotu w kraju, odpowiada wymaganiom jako[ciowym stawianym przez Polsk Norm, musz by wytworzone zgodnie z ustaw o bezpieczeDstwie |ywienia i |ywno[ci oraz rozporzdzeniami wydanymi na jej podstawie, musz by przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujcych najwy|sz jako[, bez [ladw uszkodzeD mechanicznych opakowaD towaru, w opakowaniach zgodnych z obowizujcymi przepisami oraz musz posiada prawidBowe terminy wa|no[ci. Zamawiajcy zastrzega, aby posiBki przygotowywane byBy z produktw wyBcznie pierwszego gatunku. Dostarczane posiBki musz by przyrzdzone w dniu [wiadczenia usBugi. Dostarczone posiBki musz charakteryzowa si [wie|o[ci, wysok jako[ci i estetyk podania. Wymagana temperatura dostarczanych posiBkw: a) zupa min. 80 C, b) drugie danie nie mniej ni| 70C, c) gorce napoje min. 80C, d) saBatki, surwki nie wicej ni| 4C. 11. Wymagania oglne dotyczce [niadaD i kolacji: 246l * 2  $ nطp`Pphe_SCJOJPJQJ^JaJhTCJOJPJQJ^JaJ$hVqh`\CJOJPJQJ^JaJhoCJOJPJQJ^JaJ hVqhVqCJOJQJ^JaJ$hVqhVqCJOJPJQJ^JaJh`\CJOJPJQJ^JaJ h`\5CJOJQJ\^JaJh`\CJOJQJ^JaJh!Lh-,OJQJ^Jh!Lhe_SOJQJ^J246l h$ & F Vd7$^`Va$$ d7$a$gd}A$ & F Vd7$^`Va$gdVq$d7$a$gd}A$ & F d7$a$ $d7$a$ $d7$a$ $d7$a$$d7$a$gde_S np4(d~~~~$ & F 0d7$`0a$$ 8d7$a$$ d7$^a$$ & F Vd7$^`Va$$ Vd7$^`Va$$ & F d7$a$ np"4FHJLPRnx(FRTdz:t`FVϿ𿯿🟟|i$h}Ahb8CJOJPJQJ^JaJ$h}h`\CJOJPJQJ^JaJh9CJOJPJQJ^JaJhJGCJOJPJQJ^JaJh?pCJOJPJQJ^JaJhKJCJOJPJQJ^JaJh\tCJOJPJQJ^JaJ!h`\>*CJOJPJQJ^JaJh`\CJOJPJQJ^JaJ&:t`Vri$ & F Vd7$^`Va$gd~$ d7$a$$ & F d7$a$gd}A$ & F d7$a$gdJG$ & F d7$a$gd9$ & F 0d7$`0a$$ d7$a$ pr D"$<hj|~|̵̠̋yd̠̠d̋y(hhJGCJOJQJ^JaJmHsH"hnCJOJQJ^JaJmHsH(hhoCJOJQJ^JaJmHsH(hhCJOJQJ^JaJmHsH,hh~CJOJPJQJ^JaJnHtH hh~CJOJQJ^JaJ h~h~CJOJQJ^JaJ!hb8>*CJOJPJQJ^JaJ&r<|B$ d7$a$$ d7$a$gd~$ hd7$^ha$gd~$ d7$a$gd~%$ hd*$7$^ha$gd~m$%$ & F d*$7$a$gd~m$>@Bjl h 6!!f"$&D&(z( ))B+,..."/020400133334Ŵykh_rCJOJQJ^JaJhj`CJOJQJ^JaJhDJCJOJQJ^JaJh`\CJOJQJ^JaJ h~h`\CJOJQJ^JaJ h~h~CJOJQJ^JaJ h~hKCJOJQJ^JaJh{CJOJQJ^JaJhKCJOJQJ^JaJh~CJOJQJ^JaJ*jlh 6!!f"&D&z( ))$ & F Vd7$^`Va$$ & F SSVd7$^S`Va$%$ Vd7$^`Va$$ & F Vd7$^`Va$$ Szd7$^za$)B+."/204033357:<k$ & F SSWd7$^S`Wa$gd$ & F SSWd7$^S`Wa$gd_r$ d7$^a$$ & F Vd7$^`Va$$ Sd7$a$$ & F Vd7$^`Va$ 44P44405F5\5556.66677L7N7777f99:B:D:::::;;;V<人䨕yk]kh|~CJOJQJ^JaJh`\CJOJQJ^JaJh kCJOJQJ^JaJhfCJOJQJ^JaJ$hZgSh0JCJOJQJ^JaJ#jhCJOJQJU^JaJhCJOJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJhHCJOJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJh_rCJOJQJ^JaJ!V<X<<<=>h>>Z@@AAAAABBC,DFFnGtHHIIIIJJNJJLMNpPrPtPRdRUV.WWWvXX䦘v h=h<CJOJQJ^JaJ h=h`\CJOJQJ^JaJh8CJOJQJ^JaJh:CJOJQJ^JaJ h`\5CJOJQJ\^JaJhCJOJQJ^JaJ hhCJOJQJ^JaJh`\CJOJQJ^JaJh? CJOJQJ^JaJ.<=h>>Z@@AAAABCFnGtHtPdR.W$ & F Vd7$^`Va$$ & F Vd7$^`Va$$ Vd7$^`Va$$ & F SSWd7$^S`Wa$.WvXXXFYYY6Z||} $ SSWd7$^S`Wa$gd$ Vd7$^`Va$$ hSSWd7$^S`Wa$$ SSWd7$^S`Wa$$ & F Vd7$^`Va$XXXFYYYYZ6Zz||}~\^Hfnprt &:npvxĶ⨚ĨĨČ~~hl%CJOJQJ^JaJh^CJOJQJ^JaJhrCJOJQJ^JaJh=%CJOJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJhw"CJOJQJ^JaJUh`\CJOJQJ^JaJh`\CJOJPJQJ^JaJ*a) produkty wykorzystywane do tzw. obkBadu  tzn. ukBadane na pieczywie (np. szynka, kieBbasa, ser |Bty itp.) oraz pieczywo, z wyBczeniem buBek, bd pokrojone w cienkie plastry i wyporcjowane tj. ser, wdliny ka|da porcja rozBo|ona na tacy oddzielnie, b) koperek, szczypiorek, pietruszka zawsze oddzielnie do podawanego twarogu, jajecznicy, c) jajka podawane na ciepBo, rozmiar jajek L, d) warzywa na [niadania i kolacj np. ogrki, rzodkiewki  podawane w formie zasugerowanej przez Zamawiajcego np. wirki, paski, plasterki. Ogrki  wszystkie rodzaje pokrojone w plastry o grubo[ci 2-3mm, natomiast ogrek zielony [wie|y, obrany ze skrki i pokrojony w plasterki o grubo[ci 2-3 mm, rzodkiewka bardzo drobno tarta, dla diety Batwostrawnej pomidor bez skrki, e) pomidor podawany do [niadania lub kolacji w dniach wymienionych w jadBospisie w ilo[ci dla 1 porcji - szt. jednak waga szt. pomidora nie mo|e by mniejsza ni| 50 g, w okresie od 15 sierpnia do 15 wrze[nia pomidor podawany w caBo[ci 1 szt. f) [ledz  w jednym lub w dwch kawaBkach. Zledz oddzielnie i sos oddzielnie, g) ryba po grecku  zawsze ryba w jednym kawaBku. Ryba dostarczana oddzielnie i sos oddzielnie (powy|sze ma na celu sprawdzenie wagi i ilo[ci, a tak|e ze wzgldu na upodobania mieszkaDcw), nie dopuszcza si podawania ryby rodzaju: panga, tilapia, h) masBo podawane do [niadania o zawarto[ci tBuszczu minimum 82%, i) na diet podstawow parwka zawsze wieprzowa, j) saBatka jarzynowa tradycyjna z majonezem, k) galart zawsze wyporcjowany, l) pieczywo do [niadania i kolacji. Dzienna ilo[ pieczywa dla wszystkich diet: DPS ul. Konarskiego: - chleb baltonowski  12 kg, - chleb razowy  4,5 kg, - kawiorek  7,5 kg, OddziaB DPS ul. Zamenhofa: niedziela: - chleb baltonowski  10kg, - chleb razowy  2,6 kg, - kawiorek  3 kg, poniedziaBek-sobota: - chleb baltonowski  10 kg, - chleb razowy  2,6 kg, - kawiorek  1,5 kg - buBka pszenna - 74 szt. m) napoje do [niadania  DPS ul. Konarskiego: - kawa zbo|owa z mlekiem sBodka i gorzka (dla diety cukrzycowej)  22 litry - mleko  20 litrw OddziaB DPS ul. Zamenhofa: - kawa zbo|owa z mlekiem sBodka i gorzka (dla diety cukrzycowej)  8 litrw - mleko  14 litrw 12. Wymagania oglne dotyczce obiadu: a) miso sma|one/duszone/gotowane musi by zawsze w jednym kawaBku i zawsze po przygotowaniu bardzo mikkie i bez [cigien oraz |yB, b) ryba gotowana/ryba sma|ona musi by zawsze w jednym kawaBku, filet bez o[ci, nie dopuszcza si serwowania pangi i tilapii, c) surwki i saBatki musz by krojone lub szatkowane bardzo, bardzo drobno, d) ziemniaki do ka|dego obiadu podawane w caBo[ci, e) [ledz zawsze podawany w jednym, dwch kawaBkach, f) w sezonie letnim, w ka|dy czwartek zupa chBodnik oraz w ka|d sobot zupa owocowa z mo|liwo[ci dokonania zmiany przez Zamawiajcego, g) woda i soki tylko w porcyjnych, oryginalnych zamknitych opakowaniach, napoje do obiadu w przypadku, gdy jadBospis na dany dzieD nie podaje innego napoju i pojemno[ci: wtorek, [roda, pitek, niedziela  kompot 250 ml, poniedziaBek, czwartek, sobota  woda 500 ml (podawana do obiadu woda musi by w opakowaniach oryginalnie zamknitych przez producenta  po 500 ml). 13. Wymaganie oglne dotyczce podwieczorkw: a) kefiry, jogurty, serki homogenizowane  zawsze podawane w oryginalnych opakowaniach producenta o wielko[ci nie mniejszej ni| 100 gram, z oznaczeniem nazwy producenta, daty wa|no[ci, skBadu produktw, kefir o zawarto[ci tBuszczu 2%, b) sok warzywny, buraczany, pomidorowy 100% pomidorw w oryginalnych opakowaniach po 300-330 ml, c) sok owocowy 100 % owocw, w oryginalnych porcyjnych opakowaniach po 200-330ml, d) owoce zawsze w I gatunku, bez uszkodzeD, zmian zabarwienia, e) owoce zawsze umyte, wyporcjowane, f) owoc tego samego rodzaju, nie mo|e by podany cz[ciej ni| 3 razy w tygodniu, g) pieczywo w szczeglno[ci na podwieczorek posmarowane zgodnie z jadBospisem, h) jabBka zawsze gatunki mikkie, sBodkie, i) kaszka manna, ry| na mleku, budyD, kisiel, galaretka  zawsze poporcjowany w naczyniach jednorazowych, j) ciasto, ciastka, chrupki, wafle - zawsze poporcjowane. 14. Wymagania dotyczce Zwiconki je[li DPS uwzgldnia jadBospis [witeczny na dany dzieD : a) produkty z jadBospisu  Niedziela Wielkanocna [niadanie - [wicone tj. dla jednej porcji: pieczywo 50 gram, masBo w formie barankw wielkanocnych 10 g, szynka wdzona wiejska - 50 g, kieBbasa sucha  50g , jajko  1/2 szt., pomaraDcza 1 szt., babka 150 g, nale|y przygotowa i dostarczy w Sobot Wielkanocn do godz. 9.00 w udekorowanych koszach / talerzach z akcentem Zwit Wielkanocnych, b) po [wiceniu potraw, Wykonawca dokona odbioru produktw, celem poporcjowania i dostarczenia kolejnego dnia na [niadanie Wielkanocne. Ilo[ zamawianych porcji zostanie okre[lona w zamwieniu. 15. Wymagania dotyczce dostaw posiBkw: OddziaBu przy ul. Zamenhofa 142a. 1) godziny dostaw posiBkw: - [niadanie w godzinach od 6.30 do 6.45 - obiad w godzinach od 11.00 do 11.30 - podwieczorek w godzinach od 11.45 do 14.00 - kolacja w godzinach 15.30-16.00 DPS przy ul. Konarskiego 11/13 1) godziny dostaw posiBkw: - [niadanie w godzinach od 6.00 do 6.30 - obiad w godzinach od 11.00 do 11.30 - podwieczorek w godzinach od 11.45 do 14.00 - kolacja w godzinach 15.30-16.00 2) sposb dostawy: a) DPS ul. Konarskiego - Wykonawca zobowizany bdzie do pakowania posiBkw z ka|dej diety w pojemnikach typu GN oraz pojemnikach utrzymujcych odpowiedni temperatur na czas dostawy. Ka|da z potraw musi by zapakowana oddzielnie na ka|dy OddziaB (tj. dla mieszkaDcw spo|ywajcych posiBki w pokojach mieszkalnych - OddziaB I, dla mieszkaDcw spo|ywajcych posiBki w pokojach mieszkalnych - OddziaB II, dla mieszkaDcw spo|ywajcych posiBki w pokojach mieszkalnych - OddziaB III, mieszkaDcw spo|ywajcych posiBki w jadalni zmiana I oraz w jadalni zmiana II)  w zamwieniu ka|dorazowo podana zostanie ilo[ mieszkaDcw spo|ywajcych posiBek w danym obrbie. Pojedyncze diety lecznicze pakowane w pojemniki termiczne, b) OddziaB DPS ul. Zamenhofa - Wykonawca zobowizany bdzie do pakowania posiBkw z ka|dej diety w pojemnikach typu GN oraz pojemnikach utrzymujcych odpowiedni temperatur na czas dostawy. Ka|da z potraw musi by zapakowana oddzielnie na ka|dy OddziaB (tj. dla mieszkaDcw spo|ywajcych posiBki w pokojach mieszkalnych w Oddziale A, dla mieszkaDcw spo|ywajcych posiBki w pokojach mieszkalnych w Oddziale D, mieszkaDcw spo|ywajcych posiBki w jadalni)  w zamwieniu ka|dorazowo podana zostanie ilo[ mieszkaDcw spo|ywajcych posiBek w danym obrbie. Pojedyncze diety specjalistyczne pakowane w pojemniki termiczne, 3) wszystkie opakowania zbiorcze musz by opisywane w nastpujcy sposb: - rodzaj diety & - nazwa potrawy & - ilo[ porcji & . - przeznaczenie np. oddziaB I lub oddziaB II lub jadalnia. 16. Dopuszcza si wraz z obiadem dostarczanie podwieczorku i kolacji w sytuacji, gdy w ramach przedmiotowych posiBkw nie jest dostarczany danego dnia ciepBy posiBek. 17. Wymagania jako[ciowe oglne co do produktw i potraw: zupy i sosy bd przygotowywane na bazie produktw naturalnych, bez u|ycia pBproduktw, np. zupy, sosy w proszku, zupy musz by przygotowane na wywarze warzywno-misnym, zabronione jest przygotowywanie posiBkw na bazie pBproduktw i mro|onych potraw, w posiBkach nie bd zastosowane produkty seropodobne i czekoladopodobne, potrawy powinny by lekkostrawne, przygotowane z surowcw wysokiej jako[ci, [wie|ych, naturalnych, maBo przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujcych, zagszczajcych, barwicych, sztucznie aromatyzowanych, sporzdzane z naturalnych skBadnikw bez u|ycia koncentratorw spo|ywczych, z wyBczeniem koncentratorw z naturalnych skBadnikw, w posiBkach nie bd zastosowane potrawy oraz produkty w skBad ktrych wchodzi miso oddzielone mechanicznie MOM, produkty misne bd przygotowane z misa klasy I, a podawane wdliny klasy I (wysoka zawarto[ misa w wdlinie tj. min. 80%), owoce i warzywa bd w I gatunku, zawsze umyte, bez uszkodzeD, przebarwieD, wygld potraw powinien by estetyczny, zachca do jedzenia, dostarczane posiBki musz by przyrzdzone w dniu [wiadczenia usBugi, dostarczone posiBki musz charakteryzowa si [wie|o[ci, wysok jako[ci, wszystkie posiBki powinny by przygotowane w najwy|szym standardzie, na bazie produktw najwy|szej jako[ci z uwzgldnieniem najlepszych tradycji kulinarnych, zgodnie z obowizujcymi normami przepisami (ustawa o bezpieczeDstwie |ywno[ci i |ywienia Bcznie z przepisami wykonawczymi do niej, normy Instytutu {ywienia i {ywno[ci na skBadniki pokarmowe i produkty spo|ywcze, z wykluczeniem pBproduktw i zgodnie z wymogami PaDstwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP), ryby musz by zawsze podawane w formie filetw, bez o[ci, zawsze w jednym kawaBku (nie dopuszcza si podawania pangi, tilapii), gramatura posiBkw/potraw okre[lona w jadBospisie stanowi gramatur posiBku podawanego na talerz, data wa|no[ci artykuBw dostarczanych w opakowaniach producenta nie mo|e by krtsza ni| 3 dni przed upBywem terminu wa|no[ci, transport posiBkw musi odbywa si w termosach zapewniajcych wBa[ciw ochron i temperatur oraz jako[ przewo|onych potraw. 18. Wykonawca raz w miesicu (w ka|dy drugi poniedziaBek miesica) dostarczy: Nazwa produktuIlo[ do dostarczenia dla DPS ul. KonarskiegoIlo[ do dostarczenia dla DPS ul. ZamenhofaJogurt owocowy 400g40 szt. (dostawa sukcesywna co poniedziaBek po 10 szt.)24 szt. (dostawa sukcesywna co poniedziaBek po 6 szt.)herbata60 opak. po 100 torebek46 opak. po 100 torebekcukier90 kg70 kgpBatki kukurydziane5 kg4 kgkleik ry|owy bezmleczny8 szt. w opak. po 160g6 szt. w opak. po 160gkaszka manna bByskawiczna smakowa10 szt. w opak. po 180g6 szt. w opak. po 180gmid pszczeli1 kg2 kgd|em owocowy2kg2kgd|em owocowy dla cukrzykw4kg3kgpowidBa [liwkowe4 kg3 kgsl1 kg1 kgpieprz25 dkg20 dkgCzekolada peBnomleczna typu milka, wawel10 szt.7 szt.Syrop owocowy np. Aowicz, Herbapol43Ciastka z kleksem marmoladki np. TAGO sBonecznik w opakowaniach po 2 kg 11Herbatniki PETIT BEURRE w opakowaniach powy|ej 1 kilogram lub Herbatniki rozety z cukrem w opakowaniach powy|ej 1 kg11Kawa rozpuszczalna typu Nescafe w opakowaniach po 200g22Mleko UHT 3,2% w opakowaniach po 1 litr55 Termin wa|no[ci produktw wymienionych w tabeli nie mo|e by krtszy ni| 3 miesice liczc od daty dostarczenia za wyjtkiem jogurtw ktrych termin do spo|ycia nie mo|e by krtszy ni| 7 dni liczc od dnia dostarczenia.      PAGE 7 p̅ ؆Hr,R|$ Szd7$^za$$ & F Sd7$a$$ SJd7$^Ja$$ & F Sd7$a$$ SSWd7$^S`Wa$gdl%xȅ̅҅ԅ ؆Hbhr,R|TVL`dtvDlnȌčƍbʎގŷũŘŘŊhl0HCJOJQJ^JaJ hl%h`\CJOJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJh? CJOJQJ^JaJh`\CJOJQJ^JaJh=%CJOJQJ^JaJhl%CJOJQJ^JaJ hhl%CJOJQJ^JaJ5TLtvDlnȌi$ SSVd7$^S`Va$$ Vd7$^`Va$$ Sd7$a$gd=%$ SJd7$^Ja$$ Snd7$^na$gdl%$ & F Sd7$a$gdl%$ SSWd7$^S`Wa$ Ȍƍbʎ6J02f*ЖP@$ Vd7$^`Va$$ SSd7$^Sa$gd:z$ & F SSVd7$^S`Va$gdH$ SSVd7$^S`Va$gd=%$ SSVd7$^S`Va$ގ6FJb*,02$df*ЖPޗ@Bܘޘ"68: 6䷦|||||n|hCJOJQJ^JaJhHCJOJQJ^JaJhJUCJOJQJ^JaJh:zCJOJQJ^JaJ h:zh:zCJOJQJ^JaJ hHh`\CJOJQJ^JaJh=%CJOJQJ^JaJh^c[CJOJQJ^JaJh`\CJOJQJ^JaJh^CJOJQJ^JaJ+@8J`<>@ $ SSWd7$^S`Wa$$ d7$^a$$ Vd7$^`Va$$ Sd7$a$$ SSVd7$^S`Va$6\Jԛ֛(6FHNP`:<>@  \`bȱ䌌|n`nhb8CJOJQJ^JaJhnLCJOJQJ^JaJh`\CJOJPJQJ^JaJ!h`\>*CJOJPJQJ^JaJ&h3^pCJOJPJQJ^JaJnHtH,h[h3^pCJOJPJQJ^JaJnHtHh3^pCJOJQJ^JaJh:zCJOJQJ^JaJh`\CJOJQJ^JaJh=%CJOJQJ^JaJ% bFҢ |£ģ$ SSWd7$^S`Wa$$ Wd7$^`Wa$gd$ SSWd7$^S`Wa$gd$ d7$^a$gd$ Wd7$^`Wa$ DFҢ |£ģl(Nt<>Zp D򘘇yhCJOJQJ^JaJ hyhyCJOJQJ^JaJhyCJOJQJ^JaJhrTCJOJQJ^JaJ!h`\>*CJOJPJQJ^JaJh=%CJOJQJ^JaJ!h>*CJOJPJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJh`\CJOJQJ^JaJ*l(Nt<> uu$ & F SSWd7$^S`Wa$$ Vd7$^`Va$$ d7$^a$$ Wd7$^`Wa$$ SSWd7$^S`Wa$$ Vd7$^`Va$ D~־ؿ68V$d$*$Ifa$gdz$ Sd7$a$$ & F SSWd7$^S`Wa$gd$ & F SSWd7$^S`Wa$$ & F SSWd7$^S`Wa$gdy޸~ҾԾ־ҿԿؿ6мxgYKK=h?CJOJQJ^JaJhDJCJOJQJ^JaJh=CJOJQJ^JaJ hh`\CJOJQJ^JaJhCJOJQJ^JaJ&hrTh`\5CJOJQJ\^JaJ hrT5CJOJQJ\^JaJ hl/5CJOJQJ\^JaJ&hrThrT5CJOJQJ\^JaJ&hrTh<5CJOJQJ\^JaJh`\CJOJQJ^JaJhJUCJOJQJ^JaJ68V 248$TX׿׿רu]]uF׿ר׿ר,hzhl0HCJOJPJQJ^JaJnHtH/hb8B*CJOJPJQJ^JaJnHphtH5hzhl0HB*CJOJPJQJ^JaJnHphtH/hl0HB*CJOJPJQJ^JaJnHphtH,hzhzCJOJPJQJ^JaJnHtH/hzB*CJOJPJQJ^JaJnHphtH5hzhzB*CJOJPJQJ^JaJnHphtHh?CJOJQJ^JaJV 4wgd$*$Ifgdzukd$$IfFF & F F   t 6    44 FBaKpytz$d$*$Ifa$gdz$T}jj$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzrkd$$IfF@F &     t 6    44 FaKpytYXFzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd$$IfF@F & F F   t 6    44 FBaKpytYXFzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd\$$IfF F & F F   t 6    44 FBaKpytYXFJLxz:<DFNPjlrtz|̴̴̴̴̴̴̴̝̝̝̝̝̅̅̅/h7@ B*CJOJPJQJ^JaJnHphtH,hzhzCJOJPJQJ^JaJnHtH/hzB*CJOJPJQJ^JaJnHphtH5hzhzB*CJOJPJQJ^JaJnHphtH/h<B*CJOJPJQJ^JaJnHphtH+Jxzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd,$$IfF.F & F F   t 6    44 FBaKpyt7@ xzzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd$$IfFF & F F   t 6    44 FBaKpytYXF:DNzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd$$IfFHF & F F   t 6    44 FBaKpytNPjrzzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd$$IfFF & F F   t 6    44 FBaKpytl0Hz|zgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukdl$$IfFF & F F   t 6    44 FBaKpytl0Hzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd<$$IfFF & F F   t 6    44 FBaKpytzgg$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzukd $$IfFF & F F   t 6    44 FBaKpyt7@ (6DFиjjRR/hl%B*CJOJPJQJ^JaJnHphtH/h7@ B*CJOJPJQJ^JaJnHphtHhl%,hzhl0HCJOJPJQJ^JaJnHtH5hzhl0HB*CJOJPJQJ^JaJnHphtH/hl0HB*CJOJPJQJ^JaJnHphtH,hzh<CJOJPJQJ^JaJnHtH/h<B*CJOJPJQJ^JaJnHphtH(6D}jj$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzrkd$$IfFF &     t 6    44 FaKpyt7@ DF}jj$d$*$Ifa$gdzd$*$Ifgdzrkd $$IfFF &     t 6    44 FaKpyt7@ }jj$d$*$Ifa$gdzd$*$IfgdzrkdT $$IfFF &     t 6    44 FaKpytxee$d$*$Ifa$gdz%d$*$If^gdl%m$rkd $$IfF'F &     t 6    44 FaKpyt  bfjlnζݓ|t\\E7h?CJOJQJ^JaJ,hzhCJOJPJQJ^JaJnHtH/hB*CJOJPJQJ^JaJnHphtHhmHsH,hzh<CJOJPJQJ^JaJnHtHh<h<mHsH/h<B*CJOJPJQJ^JaJnHphtH/hl%B*CJOJPJQJ^JaJnHphtHh7@ hl%mHsHh<h<mHsHhl%,hzhl%CJOJPJQJ^JaJnHtHxee$d$*$Ifa$gdz%d$*$If^gd7@ m$rkd $$IfFYF &     t 6    44 FaKpyt xee$d$*$Ifa$gdz%d$*$If^gdl%m$rkd $$IfFF &     t 6    44 FaKpytbfjxee$d$*$Ifa$gdz%d$*$If^gdl%m$rkdD $$IfFF &     t 6    44 FaKpytl0Hjln(*.046:<@B~~~wuwuwuwud$ Sd7$a$rkd$$IfFF &     t 6    44 FaKpytl0H n&(*,.02468:<>@BDPRTVXZ\^`h:zhImHnHujh`\Uh*Cjh*CUh`\h`\CJOJQJ^JaJh<CJOJQJ^JaJBXZ\^`$ Sd7$a$(($a$20p1X. A!"#$% $$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / /  / 4 FBaKpytz$$IfK!vh#v #v #v :V F@ t 6,5 5 5 / / / /  4 FaKpytYXF$$IfK!vh#v #v #v :V F@ t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpytYXF$$IfK!vh#v #v #v :V F  t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpytYXF$$IfK!vh#v #v #v :V F. t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpyt7@ $$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpytYXF$$IfK!vh#v #v #v :V FH t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpyt$$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpytl0H$$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpytl0H$$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpyt$$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / / / /  4 FBaKpyt7@ $$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpyt7@ $$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpyt7@ $$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpyt$$IfK!vh#v #v #v :V F' t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpyt$$IfK!vh#v #v #v :V FY t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpyt$$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpyt$$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpytl0H$$IfK!vh#v #v #v :V F t 6,5 5 5 / /  / 4 FaKpytl0H5x666666666vvvvvvvvv666666>6666666666666666666666666666666666666666666666666hH66666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666p62&6FVfv2(&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv&6FVfv8XV~ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@ 0@66666_HmHnHsHtHb`b Normalnyd*$(CJOJPJQJ^J_HaJmHsHtHJA J Domy[lna czcionka akapituTi@T 0 Standardowy :V 44 la ,k , 0 Bez listy B/B WW8Num1z0CJOJPJQJ^JaJB/B WW8Num2z0CJOJPJQJ^JaJ*/* WW8Num3z0./!. WW8Num4z0^JB/1B WW8Num5z0CJOJPJQJ^JaJB/AB WW8Num6z0CJOJQJ\^JaJ*/Q* WW8Num7z0*/a* WW8Num8z0B/qB WW8Num9z0CJOJPJQJ^JaJ0/0 WW8Num10z0o(D/D WW8Num11z0CJOJPJQJ^JaJV/V WW8Num12z0*5B*CJOJPJQJ\^JaJo(phH/H WW8Num13z0CJOJPJQJ^JaJo(,/, WW8Num13z1,/, WW8Num13z2,/, WW8Num13z3,/, WW8Num13z4,/, WW8Num13z5,/, WW8Num13z6,/!, WW8Num13z7,/1, WW8Num13z8L/AL WW8Num1z1!B*CJOJPJQJ^JaJph*/Q* WW8Num1z2*/a* WW8Num1z36/q6 WW8Num1z4 OJQJ^J*/* WW8Num1z5*/* WW8Num1z6*/* WW8Num1z7*/* WW8Num1z8*/* WW8Num4z1*/* WW8Num4z2*/* WW8Num4z3*/* WW8Num4z4*/* WW8Num4z5*/* WW8Num4z6*/!* WW8Num4z7*/1* WW8Num4z8,/A, WW8Num11z2,/Q, WW8Num11z3,/a, WW8Num11z4,/q, WW8Num11z5,/, WW8Num11z6,/, WW8Num11z7,/, WW8Num11z8F/F WW8Num14z0CJOJQJ\^JaJo(,/, WW8Num14z1,/, WW8Num14z2,/, WW8Num14z3,/, WW8Num14z4,/, WW8Num14z5,/, WW8Num14z6,/!, WW8Num14z7,/1, WW8Num14z8H/AH WW8Num15z0CJOJPJQJ^JaJo(,/Q, WW8Num16z0X/aX WW8Num17z0,CJOJPJQJ^JaJfHo(q 0/q0 WW8Num18z0o(,/, WW8Num18z1,/, WW8Num18z2,/, WW8Num18z3,/, WW8Num18z4,/, WW8Num18z5,/, WW8Num18z6,/, WW8Num18z7,/, WW8Num18z80/0 WW8Num19z0o(D/D WW8Num20z0CJOJQJ^JaJo(J/!J WW8Num21z0CJOJPJQJ\^JaJo(H/1H WW8Num22z0CJOJPJQJ^JaJo(,/A, WW8Num23z0D/QD WW8Num24z0CJOJQJ^JaJo(,/a, WW8Num24z1,/q, WW8Num24z2,/, WW8Num24z3,/, WW8Num24z4,/, WW8Num24z5,/, WW8Num24z6,/, WW8Num24z7,/, WW8Num24z8,/, WW8Num25z0D/D WW8Num25z1CJOJPJQJ^JaJ,/, WW8Num25z2,/, WW8Num26z0,/!, WW8Num26z1,/1, WW8Num26z2,/A, WW8Num26z3,/Q, WW8Num26z4,/a, WW8Num26z5,/q, WW8Num26z6,/, WW8Num26z7,/, WW8Num26z8N/N WW8Num27z0!5CJOJPJQJ\^JaJo(,/, WW8Num27z1,/, WW8Num27z2,/, WW8Num27z3,/, WW8Num27z4,/, WW8Num27z5,/, WW8Num27z6,/, WW8Num27z7,/!, WW8Num27z86/16 WW8Num28z0 5PJo(,/A, WW8Num28z1,/Q, WW8Num28z2,/a, WW8Num28z3,/q, WW8Num28z4,/, WW8Num28z5,/, WW8Num28z6,/, WW8Num28z7,/, WW8Num28z8H/H WW8Num29z0CJOJPJQJ^JaJo(,/, WW8Num29z1,/, WW8Num29z20/0 WW8Num30z0o(,/, WW8Num30z1,/, WW8Num30z2H/!H WW8Num31z0CJOJPJQJ^JaJo(,/1, WW8Num31z1,/A, WW8Num31z2,/Q, WW8Num31z3D/aD WW8Num32z0CJOJQJ^JaJo(,/q, WW8Num32z1,/, WW8Num32z2,/, WW8Num32z3,/, WW8Num32z4,/, WW8Num32z5,/, WW8Num32z6,/, WW8Num32z7,/, WW8Num32z8F/F WW8Num33z0CJOJQJ\^JaJo(,/ , WW8Num33z1,/ , WW8Num33z3,/! , WW8Num34z0,/1 , WW8Num34z1,/A , WW8Num34z2D/Q D WW8Num35z0CJOJQJ^JaJo(,/a , WW8Num35z1,/q , WW8Num35z2,/ , WW8Num35z3,/ , WW8Num35z4,/ , WW8Num35z5,/ , WW8Num35z6,/ , WW8Num35z7,/ , WW8Num35z80/ 0 WW8Num36z0o(,/ , WW8Num36z1,/ , WW8Num36z3T/ T WW8Num37z0(CJOJQJ^JaJfHo(q 0/! 0 WW8Num38z0o(@/1 @ WW8Num38z1CJOJQJ^JaJ,/A , WW8Num38z3,/Q , WW8Num39z0@/a @ WW8Num39z1OJPJQJ^Jo(,/q , WW8Num39z2,/ , WW8Num39z3,/ , WW8Num39z4,/ , WW8Num39z5,/ , WW8Num39z6,/ , WW8Num39z7,/ , WW8Num39z8@/ @ WW8Num40z0CJOJQJ^JaJ,/ , WW8Num40z1,/ , WW8Num40z22/ 2 WW8Num41z056,/! , WW8Num41z1,/1 , WW8Num41z2,/A , WW8Num41z3,/Q , WW8Num41z4,/a , WW8Num41z5,/q , WW8Num41z6,/ , WW8Num41z7,/ , WW8Num41z80/ 0 WW8Num42z0o(,/ , WW8Num42z1,/ , WW8Num42z2,/ , WW8Num42z3,/ , WW8Num42z4,/ , WW8Num42z5,/ , WW8Num42z6,/ , WW8Num42z7,/! , WW8Num42z8H/1 H WW8Num43z0CJOJPJQJ^JaJo(,/A , WW8Num43z1,/Q , WW8Num43z2J/a J WW8Num44z05CJOJPJQJ^JaJo(,/q , WW8Num44z1,/ , WW8Num44z3D/ D WW8Num45z0CJOJPJQJ^JaJ,/ , WW8Num45z1,/ , WW8Num45z2,/ , WW8Num45z3,/ , WW8Num45z4,/ , WW8Num45z5,/ , WW8Num45z6,/ , WW8Num45z7,/ , WW8Num45z8</! < WW8Num46z0OJQJ^Jo(,/1 , WW8Num46z1,/A , WW8Num46z2,/Q , WW8Num46z3,/a , WW8Num46z4,/q , WW8Num46z5,/ , WW8Num46z6,/ , WW8Num46z7,/ , WW8Num46z8</ < WW8Num47z0OJQJ^Jo(</ < WW8Num47z1OJQJ^Jo(</ < WW8Num47z2OJQJ^Jo(</ < WW8Num48z0OJQJ^Jo(</ < WW8Num48z1OJQJ^Jo(</< WW8Num48z2OJQJ^Jo(</< WW8Num49z0OJQJ^Jo(</!< WW8Num49z1OJQJ^Jo(</1< WW8Num49z3OJQJ^Jo(,/A, WW8Num50z0,/Q, WW8Num50z1,/a, WW8Num50z2,/q, WW8Num50z3,/, WW8Num50z4,/, WW8Num50z5,/, WW8Num50z6,/, WW8Num50z7,/, WW8Num50z8</< WW8Num51z0OJQJ^Jo(,/, WW8Num51z1,/, WW8Num51z2,/, WW8Num51z3,/, WW8Num51z4,/!, WW8Num51z5,/1, WW8Num51z6,/A, WW8Num51z7,/Q, WW8Num51z8</a< WW8Num52z0OJQJ^Jo(</q< WW8Num52z1OJQJ^Jo(</< WW8Num52z3OJQJ^Jo(8/8 WW8Num53z0 OJQJ^J8/8 WW8Num53z1 OJQJ^J8/8 WW8Num53z3 OJQJ^JH/H WW8Num54z0CJOJPJQJ^JaJo(,/, WW8Num54z1,/, WW8Num54z2,/, WW8Num54z3,/, WW8Num54z4,/, WW8Num54z5,/!, WW8Num54z6,/1, WW8Num54z7,/A, WW8Num54z8@/Q@ WW8Num55z0CJOJQJ^JaJ,/a, WW8Num55z1,/q, WW8Num55z2,/, WW8Num55z3,/, WW8Num55z4,/, WW8Num55z5,/, WW8Num55z6,/, WW8Num55z7,/, WW8Num55z8v/v WW8Num56z0J567>*B*CJEHH*OJPJQJS*^JfHphq wh</< WW8Num57z0OJQJ^Jo(</< WW8Num57z1OJQJ^Jo(</< WW8Num57z2OJQJ^Jo(</!< WW8Num58z0OJQJ^Jo(</1< WW8Num58z1OJQJ^Jo(</A< WW8Num58z3OJQJ^Jo(0/Q0 WW8Num59z0o(,/a, WW8Num59z1,/q, WW8Num59z2,/, WW8Num59z3,/, WW8Num59z4,/, WW8Num59z5,/, WW8Num59z6,/, WW8Num59z7,/, WW8Num59z8,/, WW8Num60z0,/, WW8Num60z1,/, WW8Num60z2,/, WW8Num60z3,/!, WW8Num60z4,/1, WW8Num60z5,/A, WW8Num60z6,/Q, WW8Num60z7,/a, WW8Num60z8D/qD WW8Num61z0CJOJQJ^JaJo(</< WW8Num61z1OJQJ^Jo(</< WW8Num61z2OJQJ^Jo(,/, WW8Num62z0,/, WW8Num62z1,/, WW8Num62z2,/, WW8Num62z3,/, WW8Num62z4,/, WW8Num62z5,/, WW8Num62z6,/, WW8Num62z7,/!, WW8Num62z8D/1D WW8Num63z0CJOJQJ^JaJo(,/A, WW8Num63z1,/Q, WW8Num63z2,/a, WW8Num63z3,/q, WW8Num63z4,/, WW8Num63z5,/, WW8Num63z6,/, WW8Num63z7,/, WW8Num63z8J/J WW8Num64z05CJOJQJ\^JaJo(,/, WW8Num64z1,/, WW8Num64z2,/, WW8Num64z3,/, WW8Num64z4,/, WW8Num64z5,/!, WW8Num64z6,/1, WW8Num64z7,/A, WW8Num64z8</Q< WW8Num65z0OJQJ^Jo(</a< WW8Num65z1OJQJ^Jo(</q< WW8Num65z3OJQJ^Jo(D/D WW8Num66z0CJOJQJ^JaJo(,/, WW8Num66z1,/, WW8Num66z2,/, WW8Num66z3,/, WW8Num66z4,/, WW8Num66z5,/, WW8Num66z6,/, WW8Num66z7,/, WW8Num66z8</< WW8Num67z0OJQJ^Jo(,/!, WW8Num67z1,/1, WW8Num67z2,/A, WW8Num67z3,/Q, WW8Num67z4,/a, WW8Num67z5,/q, WW8Num67z6,/, WW8Num67z7,/, WW8Num67z8</< WW8Num68z0OJQJ^Jo(</< WW8Num68z1OJQJ^Jo(</< WW8Num68z3OJQJ^Jo(</< WW8Num69z0OJQJ^Jo(</< WW8Num69z1OJQJ^Jo(</< WW8Num69z3OJQJ^Jo(L/L Domy[lna czcionka akapitu3D/D WW8Num11z1CJOJPJQJ^JaJL/!L Domy[lna czcionka akapitu2L/1L WW8Num2z1!B*CJOJPJQJ^JaJph*/A* WW8Num2z2*/Q* WW8Num2z3*/a* WW8Num2z4*/q* WW8Num2z5*/* WW8Num2z6*/* WW8Num2z7*/* WW8Num2z8*/* WW8Num3z1*/* WW8Num3z2*/* WW8Num3z3*/* WW8Num3z4*/* WW8Num3z5*/* WW8Num3z6*/* WW8Num3z7*/!* WW8Num3z8*/1* WW8Num8z1*/A* WW8Num8z2*/Q* WW8Num8z3*/a* WW8Num8z4*/q* WW8Num8z5*/* WW8Num8z6*/* WW8Num8z7*/* WW8Num8z8,/, WW8Num10z1,/, WW8Num10z2,/, WW8Num10z3,/, WW8Num10z4,/, WW8Num10z5,/, WW8Num10z6,/, WW8Num10z7,/!, WW8Num10z8,/1, WW8Num12z1,/A, WW8Num12z2,/Q, WW8Num12z3,/a, WW8Num12z4,/q, WW8Num12z5,/, WW8Num12z6,/, WW8Num12z7,/, WW8Num12z8,/, WW8Num15z1,/, WW8Num15z2,/, WW8Num15z3,/, WW8Num15z4,/, WW8Num15z5,/, WW8Num15z6,/, WW8Num15z7,/!, WW8Num15z8,/1, WW8Num16z1,/A, WW8Num16z2,/Q, WW8Num16z3,/a, WW8Num16z4,/q, WW8Num16z5,/, WW8Num16z6,/, WW8Num16z7,/, WW8Num16z8,/, WW8Num17z2,/, WW8Num17z3,/, WW8Num17z4,/, WW8Num17z5,/, WW8Num17z6,/, WW8Num17z7,/, WW8Num17z8,/!, WW8Num19z1,/1, WW8Num19z2,/A, WW8Num19z3,/Q, WW8Num19z4,/a, WW8Num19z5,/q, WW8Num19z6,/, WW8Num19z7,/, WW8Num19z8,/, WW8Num20z1,/, WW8Num20z2,/, WW8Num20z3,/, WW8Num20z4,/, WW8Num20z5,/, WW8Num20z6,/, WW8Num20z7,/, WW8Num20z8,/!, WW8Num21z1,/1, WW8Num21z2,/A, WW8Num21z3,/Q, WW8Num21z4,/a, WW8Num21z5,/q, WW8Num21z6,/, WW8Num21z7,/, WW8Num21z8</< WW8Num22z1OJQJ^Jo(</< WW8Num22z2OJQJ^Jo(</< WW8Num22z3OJQJ^Jo(,/, WW8Num23z1,/, WW8Num23z2,/, WW8Num23z3,/, WW8Num23z4,/, WW8Num23z5,/!, WW8Num23z6,/1, WW8Num23z7,/A, WW8Num23z8,/Q, WW8Num25z3,/a, WW8Num25z4,/q, WW8Num25z5,/, WW8Num25z6,/, WW8Num25z7,/, WW8Num25z8,/, WW8Num29z3,/, WW8Num29z4,/, WW8Num29z5,/, WW8Num29z6,/, WW8Num29z7,/, WW8Num29z8,/, WW8Num30z3,/!, WW8Num30z4,/1, WW8Num30z5,/A, WW8Num30z6,/Q, WW8Num30z7,/a, WW8Num30z8,/q, WW8Num31z4,/, WW8Num31z5,/, WW8Num31z6,/, WW8Num31z7,/, WW8Num31z8,/, WW8Num33z2,/, WW8Num33z4,/, WW8Num33z5,/, WW8Num33z6,/, WW8Num33z7,/, WW8Num33z8,/!, WW8Num34z3,/1, WW8Num34z4,/A, WW8Num34z5,/Q, WW8Num34z6,/a, WW8Num34z7,/q, WW8Num34z8,/, WW8Num36z2,/, WW8Num36z4,/, WW8Num36z5,/, WW8Num36z6,/, WW8Num36z7,/, WW8Num36z8,/, WW8Num37z1,/, WW8Num37z2,/, WW8Num37z3,/, WW8Num37z4,/!, WW8Num37z5,/1, WW8Num37z6,/A, WW8Num37z7,/Q, WW8Num37z8,/a, WW8Num38z2,/q, WW8Num38z4,/, WW8Num38z5,/, WW8Num38z6,/, WW8Num38z7,/, WW8Num38z8,/, WW8Num40z3,/, WW8Num40z4,/, WW8Num40z5,/, WW8Num40z6,/ , WW8Num40z7,/ , WW8Num40z8,/! , WW8Num43z3,/1 , WW8Num43z4,/A , WW8Num43z5,/Q , WW8Num43z6,/a , WW8Num43z7,/q , WW8Num43z8,/ , WW8Num44z2,/ , WW8Num44z4,/ , WW8Num44z5,/ , WW8Num44z6,/ , WW8Num44z7,/ , WW8Num44z8L/ L Domy[lna czcionka akapitu1B/ B apple-converted-spaceV/!V Tekst podstawowy ZnakCJ_HmHsHtH`/!` Tekst dymka Znak(CJOJ PJQJ ^J _HaJmHsHtHZ/!!Z NagBwek Znak(CJOJPJQJ^J_HaJmHsHtHV/1!V Stopka Znak(CJOJPJQJ^J_HaJmHsHtHR/A!R Symbole wypunktowaniaOJ PJ QJ ^J d/Q!d Tekst podstawowy Znak1 CJOJPJQJ^JaJmHsHZ/a!Z Tekst dymka Znak1 CJOJ PJQJ ^JaJmHsHT/q!T NagBwek Znak1 CJOJPJQJ^JaJmHsHP/!P Stopka Znak1 CJOJPJQJ^JaJmHsH8U`!8 HiperBcze >*B*ph\/!\ Tekst tre[ci (2)_!OJPJQJ^JfHq 6/!6 Znaki numeracjiR!R NagBwek3 x$OJQJCJPJ ^JaJtB!t Tekst podstawowyd$a$$OJQJCJmHsHsHPJ^JaJ*/!!* Lista^JH!H Podpis3 xx $CJ6^JaJ]0"0 Indeks  $^JR!R NagBwek2 !x$OJQJCJPJ ^JaJH""H Podpis2 "xx $CJ6^JaJ]R!R NagBwek1 #x$OJQJCJPJ ^JaJHB"H Podpis1 $xx $CJ6^JaJ]b@R"b 0 Akapit z list,CW_Lista%^]` ^JmHsH`b"` Tekst dymka&d OJ QJ CJmHsHsH^JaJPr"P NagBwek ' p#CJmHsHsH^JaJL @"L Stopka ( p#CJmHsHsH^JaJl"l Tekst podstawowy 21)dxOJQJCJKHPJ^JaJ@"@ Zawarto[ tabeli* $F""F NagBwek tabeli+$a$5\d"d Znak Znak2,d *$OJ QJ CJPJ^JaJd"d  Text body-d 9D$OJ QJ CJKHPJ ^JaJ_H9tH9" Tekst tre[ci (2)9.d$a$1$*$^]`<-DM OJQJCJPJ^JaJZ/"Z Standard /*$1$9D$CJKHPJ ^J_H9aJmHsHtH9v/#v %~ !Akapit z list Znak,CW_Lista ZnakCJOJPJQJ^JaJtHZv!#Z 0Nierozpoznana wzmiankaB*ph`^\q T+"#T 3<0Tekst przypisu koDcowego2CJaJf/1#f 2<0Tekst przypisu koDcowego ZnakOJPJQJ^JtHT* A#T <0OdwoBanie przypisu koDcowegoH*PK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭V @l8b묮7J3J:t7͍7o,q)נTi n7^R|y _o֛~ J%|,U-RЅre1m1oKLylȒLXr:b 8Hؓr(s KP, W02= $-O 8IdZ}r鋷/~?}ů3Z%7~ۏ^}^ ÎsW}7gϯw8EA痓腈;q P -Qձ'* xord|"C0hq*[{8pc(& T\REXXz76رX~gxuD.鑾M. .SAΨkM|l#@A{h"QRC5d"ٝk 0e^kppدPfaid#$c=Ęlq#DQvIb )C&]u q@p?Y4p~5x ֔D2XvY%vgv'{St{;Yb<' ]ٹc,g:G]|:Ӆ3Eq*u-hu+`l L/Na$J!|r+~wZ}7;nV䤳.7pSM!&ćrźinf?Ӭo&U$Äq3WgɇkԁGzޣOFҮR'ǚa>ٙ`W 82gK"n8$*JI f%Lّ^vVx::l}3m|PJJ5?k>}P!aIl8HTI wv-,6,n+P-jYTۃ_.C4`^gW9GzSq]=4.in6 =g٩V/B㲱CjS rcqXbmY)hFRf?c%;B=z!k ʒp!HuIAD$%QW@c]C4:O&O2@a7VKipůVlO'+WʁC"B1Иfe|7s(]G4 Ѭ^jOWn?фawBС@3IV6PK! ѐ'theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsM 0wooӺ&݈Э5 6?$Q ,.aic21h:qm@RN;d`o7gK(M&$R(.1r'JЊT8V"AȻHu}|$b{P8g/]QAsم(#L[PK-![Content_Types].xmlPK-!֧6 0_rels/.relsPK-!kytheme/theme/themeManager.xmlPK-!@theme/theme/theme1.xmlPK-! ѐ' theme/theme/_rels/themeManager.xml.relsPK] R. n4V<Xxގ66n`.13589<hkmorsxr)<.W Ȍ@  VxNzDjB`/02467:;gijlnpqtuvwyz{|}~KRX !8@0(  B S  ? _Hlk56695309 _Hlk17865322 _Hlk528670852 _Hlk17868664 _Hlk145882084 _Hlk145877631 _Hlk17865478 _Hlk145853788 _Hlk145881256 _Hlk17869239 _Hlk145881721w `' ?8ER jIK"c9ERp} P [ ] f N.S./ ///0 0a0l022F(FKKHPTPaPfPQQRRRRRRRRRRRRR tt #)#)=CklRT4 5 aaKqzII..//2233 444>4 9!9"9"9<<<<<<<<==FFLL5N7NdNfNNNOOOOXOXOzO|OOOOOOOOOOOOOOOPPPPPP(P(P>P>PwPwPPPPPPPPPbQbQhQhQQQRRRRRRRRRRRR tt #)#)=CklRT4 5 aaKqzII..//2233 4>4 9!9"9"9<<<<<<<<==FFLL5N7NdNfNNNOOOOXOXOzO|OOOOOOOOOOOOOOOPPPPPP(P(P>P>PwPwPPPPPPPPPbQbQhQhQQQRRF||    ` _Jkl$/X(J1<_1·$"B>DbJl_^`OJQJCJPJ^JaJo()8^8`OJQJCJPJ^JaJo()z^z`OJQJ8^8`^J)88^8`.^`.^`.pp^p`.  ^ `.@ @ ^@ `.  ^ `.^`.z^z`OJQJCJ^JaJ^`OJQJCJ^JaJ\-^`.^`)z^z`OJQJCJ^JaJ-^`o()80^8`0OJQJCJPJ^JaJ.9^`B*OJQJ^Jo(phOJQJCJ5PJ^JaJ\o(.^`)TT^T`.^`.$$^$`.  ^ `.  ^ `.\ \ ^\ `.  ^ `.,,^,`.P^`P@@^@`0^`0``^``^`^`^``^``00^0` ^`o() ^`hH. pL^p`LhH. @ ^@ `hH. ^`hH. L^`LhH. ^`hH. ^`hH. PL^P`LhH.h^`OJQJo(hHhp^p`OJQJ^Jo(hHoh@ ^@ `OJQJo(hHh^`OJQJo(hHh^`OJQJ^Jo(hHoh^`OJQJo(hHh^`OJQJo(hHhP^P`OJQJ^Jo(hHoh ^ `OJQJo(hH 8^8`o() ^`hH.  L^ `LhH.  ^ `hH. x^x`hH. HL^H`LhH. ^`hH. ^`hH. L^`LhH.^`OJQJo(hH-^`OJQJ^Jo(hHop^p`OJQJo(hH@ ^@ `OJQJo(hH^`OJQJ^Jo(hHo^`OJQJo(hH^`OJQJo(hH^`OJQJ^Jo(hHoP^P`OJQJo(hH ^`o()^`.pL^p`L.@ ^@ `.^`.L^`L.^`.^`.PL^P`L.h^`OJQJo(hHh^`OJQJ^Jo(hHohp^p`OJQJo(hHh@ ^@ `OJQJo(hHh^`OJQJ^Jo(hHoh^`OJQJo(hHh^`OJQJo(hHh^`OJQJ^Jo(hHohP^P`OJQJo(hH _<_1 DbX(<_1kl$$"BWW8Num1WW8Num2WW8Num3WW8Num4WW8Num5WW8Num6WW8Num7WW8Num8WW8Num9WW8Num10WW8Num11WW8Num12F# ۰7|Nh;0sePUmpba/A*eT^V87@ Ji`\Sz? ;!w"=%l%)-,b89f?}A*CSYDFYXFl0H!LnL%RVSe_SrTJUY^c[B]j`skiZk@nno?p3^p_r\ty!~|~H~uf ko)<rQJGaF}Vq?N(:z9<}@x%Ksl/uSkI{%:DJ^=KJSFRR@|!)R046:>JzUnknownG.[x Times New Roman5Symbol3. .[x ArialmTimesNewRomanPSMTArial Unicode MS7=(NSimSun7..{$ Calibri;Wingdings[ SymbolMTArial Unicode MS?= .Cx Courier New5. .[`)Tahoma=OpenSymbolG. P<*Microsoft YaHeii xP!Liberation SerifTimes New Roman;(SimSun[SO?& {Lucida SansC.,.{$ Calibri Light7. [ @VerdanaA$BCambria Math"Ah GgK' F * F *)0RR KqP :z!xxjF ASIAASzubert@CUWPOZNAN.LOCAL\               Oh+'0|   , 8 D P\dltASIANormalASzubert@CUWPOZNAN.LOCAL11Microsoft Office Word@Hʎ@F@}!@  F ՜.+,D՜.+,, hp|  *R  Tytu 8@ _PID_HLINKSA1+mailto:sekretariat.konarskiego@m.poznan.pl  !"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~Root Entry F,Data 1TableWordDocument4SummaryInformation(DocumentSummaryInformation8CompObj{  F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q