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Kraków, 28.06.2023 r.  

 

To all interested – participants 

 in the proceedingsfor  

the award of a public contract 

 

Subject: Proceedings - basic proceedings in non-negotiated mode titled: Successive purchase of 

music publications from foreign publishers (proceeding mark ZZP.261.10.2023); 

 

Explanations from the Contracting Authority 

The Contracting Authority, acting pursuant to Article 284 (6) of the Act of September 11, 2019. Public 

Procurement Law (i.e., Journal of Laws of 2022, item 1710, as amended - hereinafter the PPL Act), I 

would like to inform that the Contracting Authority has received a request (questions) for clarification 

of the content of the Terms of Reference (ToR). Below the Contracting Authority presents the content 

of the request (question) along with the clarifications provided: 

Request 1 (Question 1) : 

§3 Terms of delivery of publication orders: 2. the Contractor shall notify by email or telephone the 

person indicated in § 2(5) of the scheduled delivery time at least 2 days in advance. Deliveries can be 

made on working days from 7:00 a.m. to 3:00 p.m. Unfortunately, we are not able to determine the 

time of delivery with the accuracy of the hour, it depends on the current traffic situation, carrier 

workload, etc. 

Ordering Party's clarification: 

Delete the provision Deliveries can be made on working days from 7:00 am to 3:00 pm. 

 

Request 2 (Question 2): 

7. the Contractor declares that the gross price includes all costs associated with the delivery. --> for 

clarification, does this mean the gross price of the invoice, since we have to add shipping costs to all 

orders placed? 

Contractor declares that the gross price includes all costs associated with the delivery, including in 

particular the costs of all activities related to the preparation of the delivery, in particular: packaging, 

marking the product with a barcode, delivery insurance, loading, transportation, unloading, necessary 

public benefits, including taxes and fees (such as customs duties). 

Our invoices are divided into individual items ordered, but we also invoice postage on a separate 

invoice line. It is not entirely clear from the draft contract whether separate invoicing of postage is 

envisaged. In any case, we would like to request that such a point be added to the draft contract or that 

the wording of § 4; 7 be clarified to allow postage to be invoiced on a separate line. Or does the gross 

price mean the total amount on the invoice - i.e. the sum of all lines? 
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Ordering Party's clarification: 

The provision is clear and obvious, the Ordering Party will not make changes to this provision. 

Request 3 (Question 3): 

§7 Liquidated damages: we cannot agree to these fees for liquidated damages, but instead ensure that 

we replace damaged or missing products as soon as possible at no additional charge. Can this be 

adjusted? 

Ordering Party's clarification: 

The Ordering Party does not agree. 

Request 4 (Question 4): 

With a contractual penalty of 5%, a delay of just a few days would be very costly for us in terms of items 

delivered and invoiced. Cooperation would cease to make sense for us, as we would incur a loss. In our 

opinion, a 5% penalty is extremely high; a 1% penalty is more common, if it is included in the contract 

at all. We would like to ask you to review this point and consider reducing the amount of the penalty, 

suggesting a maximum of 1% in §7, 1, a) and §7, 1, b). 

Ordering Party's clarification: 

In§7, paragraph 1, the provisions are amended as follows: 

(a) delay by the Contractor in delivery within the time limit indicated in §3, paragraph 1 of the contract 

- in the amount of 1% of the value of the publication order in question for each day of delay; 

b) delay in delivering publications free of defects in accordance with § 3 section 5 of the agreement - 

in the amount of 1% of the value of the incorrect part of the given publication order, for each day of 

delay. The penalty shall not be charged if the Contractor reduces the price for the execution of a given 

publication order accordingly; 

 

Along with this information, a revised PPU document (Part II of the SWZ) is posted on the website of 

the conducted proceedings. 
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